Головна / IT Event як все починалось

IT Event як все починалось

Хороші справи починаються з хороших ідей. Хороші ідеї народжуються при пиві з розумними людьми в дружньому товаристві.

Пару коротких слів стосовно того як починалось і що планувалось.

Під час проведення літньої виробничої практики, мені довелось побувати на кількох підприємствах, які приймають студентів нашої кафедри на практику.

Спеціальність програмне забезпечення хоч і по логіці речей повинно проходити практику на програмістських компаній, але у зв’язку з невеликою їх кількістю і великою кількістю студентів не в змозі прийняти всіх бажаючих. Як правило відбирають здібних і тих які мають бажання працювати. Тому виходить відбір справедливий. Ті хто таки попадає на практику до таких компаній як правило не залишаються без нового досвіду і приємних вражень. Так само як і не залишився я від відвідин офісу компанії SoftJourn у нашому місті. Приємна обстановка, дружній колектив, гарно та зручно обладнанні робочі місця працівників. Надзвичайно вражений. За екскурс дякую Євгену Вершиніну.

Так от першим, хто запропонував проводити конференції і був Женя. Ідея полягала у популяризації програмування. Декілька людей з софтджорн теж зацікавились. Є ж що розказати, а от де і кому...

Рівнятись з Києвом чи Львовом, де проводиться величезна кількість подібних заходів ми б не змогли, але от повчитись є у кого.

Минулий день системного адміністратора провели весело, правда я так і не написав як. Коротко, було пиво, було урочисте спалювання чайника (про це нікому не розказуйте), було багато цікавого.

... і тут як "дежав’ю", Гріша Михалюньо (колишній випускник кафедри ПЗАС) повторює ту саму ідею. Конференція для програмістів.

Якщо це цікаво не одному, не двом, а дещо більшій кількості людей, то варто все ж зробити.

І все б закінчилось просто пивом розмовою, якщо б не наполегливість Гріші. Тому До вересня ми кілька раз зустрілись і почали думати, аналізувати як це робиться, як роблять інші. Інформації багато. А можливості наші. Що ми можемо зробити і як це робити ми тоді ще не знали. Тому першим ділом почали планувати, що необхідно.

Першою проблемою стало визначити кількість і якість аудиторії. Як показала практика, прийшли як початківці так і спеціалісти. І тому рівень всіх доповідей орієнтований на розуміння для будь-яких людей з різною підготовкою.

Хто про що може і хоче розказати визначили доволі таки швидко. Тут в знаки далась професійна підготовка доповідачів і досвід виступів чи участі в подібних заходах.

IT Event Team

Для комунікації використовували google groups та calendar (частково docs). Зручно і практично, а головне безкоштовно і доступно всім.

Для об’єднання людей в одному місці потрібно було щось обрати. Або блог (у яких збирається частина користувачів), або групу в соціалці. Але їх є багато... Тому саме в цей час і виникла ідея створити власний сайт і тільки з нього дублювати всі новини по соціалках. І назву після певних роздумів було обрано IT Event і відповідно, тому з’явився сайт itevent.if.ua

Наступним етапом було розказати про себе народу. І не скористатись соціальними мережами було б просто не логічно. Було обрано кілька соціальних мереж, проте активність спостерігалась тільки у facebook та vKontakte.

Через якийсь час про нас почали писати. Всі хто написав статтю про IT Event та відписався у формі зворотнього зв’язку ми повісили на сторінку медіа партнерів. Проте були й такі які написали про нас, але не повідомили нас про це. За це їм велике ДЯКУЮ!

Що планували зробити?

Найперше це дозволити слухачам самим вибрати ті доповіді, які їх зацікавили. Тому ми розробили програму і тим самим дали можливість вибору. Це виявилось ефективно. Було навіть таке, що люди приходили тільки за для однієї доповіді. Але вони знали коли і куди приходити.

Можливість спілкування. Навіть у тих коротких 15 хвилин кожен зміг задати питання, які його цікавлять.

Планували не залишити людей голодними. І дякувати спонсорам ніхто голодним не пішов. Хоча наступного разу варто крім печива по цукерці ще роздати, чи що...

Від себе, на останок, хочу подякувати всім доповідачам за професіоналізм. Кожен з них спрацював як "елемент механізму". Була чітка командні робота. Велике Вам ДЯКУЮ!

 

Спонсор: Велик дома? Просто! Недорого купить велотренажер в Киеве. Продажа велотренажера.

FermA

який софт використовувався для створення презентацій?

Зображення користувача Brun.

Частина доповідачів робила в

Частина доповідачів робила в MS Office і інша у OpenOffice. Проте на слайдшару прийшлось переробляти все у OpenOffice, оскільки там не виникало проблем з шрифтами і текст не "плив".
А взагалі варто було б все у pdf загнати, тоді б було один в один.

Ну про назву думаю довго

Ну про назву думаю довго думати не треба було, так як минулого року організація АЙСЕК робила такий проект!

Зображення користувача Brun.

Тепер ця розмова перенеслась

Тепер ця розмова перенеслась сюди.

Шановні АЙСІКовці, на початок представляйтесь хто ви є.
По-друге, Стас знав про проведення нами цієї події. Я запропонував йому долучитись і допомогти у проведенні. Він промовчав (відмовився). І тепер, підозрюю, поза очі розказує, які ми погані, "вкрали" назву.
Повотрюсь, але це є загальна назва, і далеко не АЙСЕК її придумав. У світі та й в наші країні є багато проектів, які мають таку назву. Дана назва є загальною.
Даний проект був зроблений для того, щоб на постійні основі зробити можливість для спілкування людей які мають відношення до ІТ. Якщо АЙСЕК чи конкретні представники хотять і мають бажання допомогти в цій справі - допомагайте. Хочете робити самі - робіть. Якщо буде потрібна допомога - звертайтесь.

Як казав кіт Леопольд - "Давайте жить дружно!"